In onze huiskamer hebben we boven de bank, planken van de Ikea. Op die planken staat onze kattenverzameling! Altijd als we ergens op vakantie gaan, proberen we iets te scoren met een poezenbeest erop, die we neer kunnen zetten op deze planken. We hadden 3 verzamelobjectjes die daar stonden. Maarja, ze stonden daar maar… Ze zakten een beetje weg achter de plank. Tijd voor een oplossing. Een eigen DIY mini schildersezel! Ik had al een voorbeeldje, van een tegeltje wat ik ooit een keer gekocht had. Daar zat zo’n mini ezeltje bij. Tijd om aan de slag te gaan.

kirsa-diy
kirsa-werken
houtjes-geschuurd

Bij de bouwmarkt had ik latjes gehaald. Deze heb ik op maat gezaagd, met het ezeltje wat ik al had als voorbeeld. Vervolgens moesten de hoekjes schuin afgeschuurd worden. Waardoor het standaartje zometeen mooi in het midden vast gezet kon worden en hij kan bewegen. Hierboven even wat actiefoto’s 🙂

Zie hier het resultaat na een knutselsessie in de schuur. Links was het voorbeeldje wat ik had. Daarnaast zie je de zelfgemaakte schildersezeltjes. Ze zijn best wel makkelijk te maken! Bovenin is het ezeltje aan elkaar bevestigd met een houtpennetje. Wat er voor zorgt dat het middelste latje kan bewegen. Het onderste latje, waar je je kunstwerkje op kan zetten, heb ik bevestigd met een tacker.

resultaat
tuxedo
twee-katten
overzicht

Uiteindelijk zijn dit de resultaten geworden! Het was de eerste keer dat ik met hout zo iets gemaakt heb. Ik ben blij met hoe het geworden is! Op naar een volgend projectje!